Τα καλύτερα gadgets του CEATEC JAPAN

Η Ceatec, η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στην Ιαπωνία, προσέλκυσε πάνω από 196.000 επισκέπτες οι οποία είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα καλύτερα προϊόντα της ηλεκτρονικής βιομηχανίας. Μέσα σε αυτά ήταν και νέες πρότυπες συσκευές που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο μέλλον.
Ένα προϊόν που κατέπληξε το κοινό ήταν το μονόκυκλο ρομπότ της Murata Manufacturing, καθώς και αυτά της Nissan. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν, επίσης, πολλές υπέρλεπτες τηλεοράσεις, το νέο αναβαθμισμένο DS Lite της Nintedo, DSi και πολλά άλλα.

H Murata παρουσίασε τη νέα έκδοση του δίκυκλου Murata Boy,το καινούριο μονόκυκλο μοντέλο. Μέσα στο σώμα του ρομπότ υπάρχουν δύο γυροσκόπια. Το ένα βοηθάει το ρομπότ ώστε να μην πέφτει μπροστά ή πίσω ενώ το άλλο είναι για τα πλάγια. Ένας ultrasonic αισθητήρας βοηθάει το ρομπότ να διατηρεί απόσταση από τυχόν εμπόδια ενώ η επικοινωνία διαχειρίζεται μέσω του ενσωματωμένου Bluetooth. Διαθέτει επίσης και κάμερα η οποία στέλνει βίντεο ζωντανά. Όπως το Murata Boy, έτσι και το Seiko έχει αναπτυχθεί ως μια πλατφόρμα επίδειξης της τεχνολογίας που διαθέτει η εταιρεία και δεν προορίζεται για την αγορά.


Οι πρώτες add-in κάρτες βίντεο για  PC, βασισμένες στο SpursEngine video chip της Toshiba, κυκλοφόρησαν αυτό το μήνα. Το SpursEngine βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική Cell processor όπως το chip που χρησιμοποιείται στο PS3 και είναι σχεδιασμένο να επεξεργάζεται βίντεο υψηλής ανάλυσης.


Η ιαπωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Au ευελπιστεί να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στις multimedia εφαρμογές που προσφέρονται μέσω των κινητών τηλεφώνων και την έκταση εκμετάλλευσής τους από τον χρήστη. Έτσι, δημιούργησε το Au Box, μια συσκευή που επιτρέπει στους χρήστες να συλλέγουν και να απολαμβάνουν εύκολα μουσικά και βίντεο κομμάτια από CDs, κάμερες, τηλεοράσεις και το Internet και να τα καταχωρούν όλα στο κινητό τους τηλέφωνο.


Στη συνέχεια, η Nintendo παρουσίασε το νέο DSi, το οποίο είναι η αναβαθμισμένη έκδοση του DS Lite. Αυτή η νέα έκδοση είναι λεπτότερη, διαθέτει δύο ενσωματωμένες κάμερες και θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του χρόνου –στην Ιαπωνία τουλάχιστον.


Για περισσότερα στιγμιότυπα από την έκθεση τεχνολογίας της Ceatec, παρακολουθήστε το βίντεο που προσφέρει αποκλειστικά το PCW.gr.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Host