LG Optimus One (P500), το μικρό και φθηνό Android 2.2 θαύμα που θέλεις να αποκτήσεις


Hot!
LG Optimus One (P500) hands on
Η LG κατάφερε να δημιουργήσει ένα μικρό θαύμα, να το ονομάσει LG Optimus One (P500) και να το εξοπλίσει με Android 2.2 για να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Έβαλαν λίγο γραφικά από S Class UI αλλά διατήρησαν πολλά από τα UI χαρακτηριστικά που έχουν τα Google phones. Πρόταση για την μεσαία τάξη χρηστών που ψάχνουν Android smartphone εδώ και τώρα αλλά δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά. Περισσότερο για το το μικρό και φθηνό Android 2.2 θαύμα αμέσως μετά το κλικ, η συνέχεια έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Hardware

Η εμφάνιση του Optimus One είναι μάλλον συμπαθητική για να μην το χαρακτηρίσω άσχημο. Στην πρόσοψη κυριαρχεί η οθόνη των 3.2 ιντσών με ανάλυση 320 x 480 pixels. Στο πάνω μέρος υπάρχει το μεγάφωνο και κάτω χαμηλά 4 κουμπιά για το μενού, το home , την επιστροφή (back button) και την αναζήτηση. Όλα δεδομένα στα Android κινητά. Το home και το back button περιέχονται σε ένα ασημένιο πλαίσιο που μάλλον προσθέτει πινελιές ασχήμιας και κιτς στο design του P500 παρά οτιδήποτε άλλο. Το υλικό που επικρατεί είναι το πλαστικό αλλά για ένα περίεργα ευχάριστο λόγο η αίσθηση που αφήνει δεν είναι φθηνή. Όσες μέρες χρησιμοποιούσα το Optimus One δεν παρατήρησα κάποιο τρίξιμο ή κάτι ενοχλητικό στα υλικά και τον τρόπο που κουμπώνουν.
Στο κάτω μέρος υπάρχει η σύνδεση USB, στην δεξιά πλευρά και στο πλάϊ τα κουμπιά για την ένταση της φωνής, στο πίσω μέρος η κάμερα των 3 megapixel ενώ στο πάνω μέρος βρίσκεται το βύσμα 3.5mm για τα ακουστικά (αριστερά) και ο διακόπτης on/off (δεξιά) που λειτουργεί και ως lock button για το κλείδωμα της οθόνης.
Τα ηλεκτρονικά του LG Optimus One (P500) περιλαμβάνουν επεξεργαστή στα 600MHz, 170MB ενσωματωμένης μνήμης και δυνατότητα για επέκταση με κάρτες μνήμης microSD (2GB στο κουτί), WiFi 802.11 b/g, A-GPS και Bluetooth 2.1 με A2DP. Η σύνδεση με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας γίνεται μέσα από quad band συστήματα και υπάρχει υποστήριξη για υπηρεσίες 3G και 3.5G με HPSDA στα 7.2Mbps. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 1500mAh με υποσχέσεις από την LG για μέχρι και 22 ημέρες standby και μέχρι 7.5 ώρες ομιλίας.
Η κάμερα δεν έχει flash και στα 3.1 megapixel ανάλυση προσφέρει τα βασικά. Μην περιμένετε υπέροχες φωτογραφίες εκτός και αν ο φωτισμός είναι καλός (φως ημέρας) και η γωνία λήψης τέτοια ώστε να τονίζει τα χρώματα που συνήθως μοιάζουν ένα κλικ λιγότερο έντονα από το κανονικό. Σίγουρα θα κρατήσετε αναμνήσεις από μέρη με φως αλλά θα περιοριστείτε σε αυτά.
Η οθόνη του Optimus One με διαγώνιο 3.2 ίντσες και ανάλυση 320 x 480 pixels τοποθετείται ικανοποιητικά στην ανάγνωση. Προφανώς θα μπορούσε να είναι καλύτερη αλλά με τα χρήματα που ζητάει η LG για το Optimus One τα pixels είναι ιδανικά για γρήγορη ανάγνωση, φωτογραφίες, Facebook, Twitter κλπ χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έλλειψη στην ευκρίνεια δεδομένης της mid κατηγορίας που ανήκει το Optimus One.

Software

Η έκπληξη του Optimus One είναι το Android 2.2 που πάει σφαίρα στα 600MHz του επεξεργαστή και τα 512MB RAM. Η απόκριση είναι τόσο καλή που αναρωτιέσαι αν το κινητό έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή ή αν οι μηχανικοί της LG έχουν κάνει κάτι άλλο για να αυξήσουν την ταχύτητα. Οι ομορφιές της LG εκτός από αισθητικό χαρακτήρα βελτιώσουν σημαντικά και την λειτουργικότητα του Android με συντομεύσεις για όλα τα radio του κινητού (WiFi, GPS, Bluetooth, ήχος κλπ) κρυμμένες στην μπάρα notification του Android. Αντίστοιχα υπάρχουν και συντομεύσεις για apps στα διάφορα home screen για το YouTube, music player κλπ.
Συνεχίζοντας την παράδοση και την συνεργασία με την DivX η LG ενσωματώνει άδεια χρήσης για βίντεο DivX στο Optimus One, γεγονός που προσθέτει πόντους στο σύνολο. Το ίδιο κάνει και το Android 2.2 που λειτουργεί απίστευτα γρήγορα στο browser ακόμα και σε sites με JavaScript όπως το pestaola.gr (οι σελίδες δεν είχαν γίνει cached). Το Voice Search λειτουργεί εξίσου γρήγορο αν και κάποιες φορές θα πρέπει να μιλήσεις λίγο πιο δυνατά από το επίπεδο που νιώθεις άνετα, ειδικά αν βρίσκεσαι σε κόσμο. Εννοείται πως η εγκατάσταση εφαρμογών στην κάρτα μνήμης κλπ θεωρούνται δεδομένα. Για ένα περίεργο λόγο το Flash video στο test του pestaola.gr δεν κατάφερε να λειτουργήσει (YouTube embed με iFrame beta κώδικα). Update: Το Adobe Flash δεν υποστηρίζεται παρά το Android 2.2. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Skyfire browser.
Κερασάκι στην τούρτα του software η ανακοίνωση της LG ότι το Optimus One θα αναβαθμιστεί σε Android 2.3 Gingerbread.


Συνοπτικά

Όσοι ψάχνουν για Android κινητό με χαμηλό κόστος θα βρεθούν σίγουρα μπροστά στο LG Optimus One. Είναι μικρό, φθηνό και ταχύτατο. Στον τομέα κάμερα υστερεί στα 3 megapixel και την έλλειψη flash, προσφέρει όμως οθόνη με σημαντικά καλύτερη ανάλυση από τον ανταγωνισμό. Με κόστος 259 ευρώ (επίσημη τιμή από την LG), 239 ευρώ στο skroutz.gr και σίγουρα χαμηλότερο με τις προσφορές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, το Optimus One είναι το Android κινητό που πρέπει να αποκτήσεις αν ψάχνεις ένα φθηνό αλλά σύγχρονο smartphone ή ενδιαφέρεσαι για development και hacking στο Android 2.3.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Host